fotoliu rulant

Care poate fi cel mai potrivit fotoliu rulant?Care poate fi cel mai potrivit fotoliu rulant?

ATOmedical Vest vine în ajutorul pacienților cu handicap locomotor cu o gamă variată de fotoliu rulant. Înainte de a alege cel mai potrivit fotoliu rulant, trebuie să știm ce este acest echipament ortopedic.
Un fotoliu rulant este acel echipament ortopedic, care este utilizat frecvent pentru îmbunătățirea mobilității. Acesta permite persoanelor cu handicap locomotor să participe la activitățile zilnice. Fotoliul rulant se poate utiliza atât în interior, cât și în exteriorul locuinței, pe teren plat sau ușor accentuat, pe pante moderate. Se poate deplasa acționat de utilizator sau ajutat de un însoțitor. Un fotoliu rulant are o greutate proprie între 12-20 kg, iar greutatea utilizatorului poate ajunge până la 100-125 kg.

Persoanelor, care se pot deplasa singure, prin forța proprie a brațelor, li se recomanda scaunul rulant pliabil. Acesta are o greutate redusă datorită scheletului de aluminiu, și poate fi deplasat pe distanțe mai lungi. Se recomandă persoanelor vârstnice, persoanelor cu dizabilități motorii, persoanelor cu posibilitate limitată de deplasare, persoanelor cu amputații la nivelul membrului inferior sau în perioada de recuperare postoperatorie.
Indiferent ce tip de fotoliu rulant vă alegeți, starea oricărui fotoliu rulant se verifică anual. Dacă acesta este întreținut în mod regulat, creșteți semnificativ viața scaunului rulant. Pentru orice detalii, căutați magazinul online ATOmedical Vest, contactați-ne cu încredere!