orteze pentru mâini

Ce informații trebuie știute despre aceste orteze pentru mâini?Ce informații trebuie știute despre aceste orteze pentru mâini?

„Există mai multe tipuri de orteze pentru mâini, în funcție de patologii, care diferă de la persoană la persoană. Membrul superior este alcătuit din articulația umărului, articulația cotului, articulația încheieturii mâinii și articulațiile mici care se găsesc la nivelul carpienelor și a falangelor.

Când este recomandat să începeți să utilizați orteze pentru mâini? Cine vă poate recomanda această achiziție? De cele mai multe ori medicii ortopezi, neurochirurgii, balneologii, reumatologii și kinetoterapeuții vă pot îndruma către această metoda de vindecare cu orteze pentru mâini. De cele mai multe ori medicii specialiști recomandă această metodă pentru următoarele patologii: mâini fracturate sau entorse (înlocuind aparatul gipsat), sindromul de tunel carpian și patologii neurologice (spasticitate la nivelul încheieturii).

Cea mai importantă caracteristică a acestor orteze pentru mâini constă în imobilizarea încheieturii mâinii pe care o oferă, astfel pot înlocui tratamentul clasic prin aparat gipsat în cazul fracturilor. Pacienților noștri li se pare o alternativă foarte practică și ușoară față de aparatele gipsate clasice, care nu permit nici o igienă sporită în comparație cu aceste orteze pentru mâini.

Acest model de orteză pentru mâini face parte din categoria celor mai căutate modele mulțumită atelelor sale interschimbabile, care permit utilizarea pe ambele mâini, atât pe cea dreaptă, cât și pe cea stângă. Sistemul de închidere cu care sunt dotate aceste dispozitive este foarte practic, deoarece sunt cu velcro (scai).
Pentru patologia fracturii de falange sunt confecționate orteze speciale pentru mâini, care permit imobilizarea oricărui deget, în afara celui de police, adică degetul mare.
Modelul Chrisofix este cunoscut în rândul persoanelor post AVC, deoarece rolul acestui tip de orteză este să păstreze mâna într-o poziție fiziologică, cu degetele întinse.