orteză lombosacrală

Tipuri de orteză lombosacrală la Atomedical VestTipuri de orteză lombosacrală la Atomedical Vest

Orteza lombosacrală este un dispozitiv medical recomandat în cazuri de discopații lombare, diferite afecțiuni ale zonei lombare și sacrale, dureri lombare. Folosirea acestui dispozitiv medical se recomandă și persoanelor, care își desfășoară zi de zi activități fizice solicitante sau sportivilor pentru a asigura o protecție suplimentară în timpul antrenamentelor. Aceste tipuri de orteze se categorizează în două clase mari din punctul de vedere al nomenclaturii companiei noastre.
• Orteză lombosacrală- lombostat. Lombostatul se utilizează pentru diferite patologii ale coloanei lombare: discopație lombară, hernie de disc, protruzie discală, etc. Acest tip de orteză lombosacrală are rolul de a susține coloana prin atelele de metal sau plastic, care sunt paralele cu coloana vertebrală și sunt inserate în materialul textil. Nu este recomandată utilizarea lor în timpul nopții sau în repaus, și este importantă alegera mărimii potrivite pentru o eficacitate cât mai mare.


• Orteză lombosacrală. Aici sunt încadrate ortezele abdominale (burtiere). Ele au rolul de a susține peretele abdominal lezat în urma unei hernii abdominale sau în urma unor intervenții chirurgicale la nivelul peretelui abdominal. Acestea pot fi purtate și în timpul nopții sau în repaus mai lung. Închiderea lor se realizează prin sistem velcro.
Oricare tip de orteză lombosacrală vă alegeți, vă recomandăm să vă consultați înainte cu medicul specialist. La Atomedical Vest aceste produse sunt decontate integral sau parțial prin Casa Națională de Asigurări de Sănătate. Pentru informații suplimentare vă rugăm, să ne contactați.